Dijital Canlı Yayın Eğitimi için Başvurun
Gazeteciler Cemiyetinin Hollanda Hükümeti MATRA Programı finansmanıyla yürüttüğü Genç Gazeteciler ve Bağımsız Medya Projesi Dijital Canlı Yayın Eğitimi başvurulara açıldı.
Amaç
Gazetecilere sosyal medya platformlarında kullanılan canlı yayın araçlarının, her platforma özel canlı yayın özellikleriyle uygulamalı olarak anlatılması ve örneklerle pekiştirilmesi. Gazetecilerin, dijital canlı yayın araçlarının kullanımıyla ilgili becerilerinin geliştirilmesinin sağlanması.
Hedefler
Eğitimin sonunda eğitime katılan gazeteciler, güncel sosyal medya canlı yayın platformları ve bunların kullanımı hakkında bilgi sahibi olacaktır. Gazetecilerin en az bir sosyal medya platformunda canlı yayın yapmasını sağlamak hedeflenmektedir. Eğitim ayrıca, üretilen haberin istenen hedef kitleye ulaştırılması için uygun mecranın belirlenmesi ve haberin yaygınlaştırılması konularında yol gösterici olacaktır. Eğitim sonrasında katılımcılar, dijitalde hangi mecralarda, hangi teknikleri kullanarak, hangi içeriklerle, nasıl canlı yayın gerçekleştirileceğine dair püf noktalarını Türkiye’den ve Dünya’dan örnekleri inceleyerek, teknik açıklamalarla sürecin içine girerek, kendi canlı yayınlarını yapmayı öğrenecekler.
Eğitim senkron ve asenkron eğitimlerden oluşacak. Senkron eğitim Zoom platformu üzerinden geçekleşecek. Asenkron eğitimler ise Gazeteciler Cemiyeti E-Öğrenme Platformu’nda katılımcıların erişimine açılacak. Eğitimleri katılımcıların tamamlanması için iki hafta süre tanınacak ve eğitim sonunda her kalıtımcıdan hazırlanan rehbere göre 1 dijital canlı yayın üretmeleri beklenecek. Hazırlanan canlı yayın için her katılımcıya proje kapsamında telif ödemesi yapılacaktır.
Eğitim Programında neler var?
- Dijital canlı yayın nedir?
- Dijital canlı yayın platformları nelerdir?
- Dijital canlı yayın platformları kullanım rehberi ve dijital araçlar
- Gazetecilik alanında yapılmış dijital canlı yayınların incelenmesi
Ön görülen eğitim takvimi:
*8 Şubat 2021: 14:00 -15:00 canlı Zoom oturumu
*8 Şubat-17 Şubat 2021: Asenkron eğitimlerin Gazeteciler Cemiyeti E-öğrenme Platformunda tamamlanması
*17-28 Şubat 2021: canlı yayın yapım ve değerlendirme süreci
*3 Mart 2021: Canlı yayınların tamamlanması
Dijitalde canlı yayın eğitimine nasıl başvuru yapılır?
Programa 30 gazeteci seçilecektir. Katılımcılar doldurdukları başvuru formu üzerinden belirlenecek olup, başvuru yapan herkese e-posta üzerinden başvuru sonucu iletilecek. Katılımcılar belirlenirken, cinsiyet ve bölge dağılımına dikkat edilecek. Eğitimi tamamlayan katılımcılara eğitim sonunda katılım sertifikası verilecek.
Başvuru içinhttps://forms.gle/DaiFrN5mQERABjum6 adresindeki başvuru formunun doldurulması yeterlidir.
Son başvuru tarihi: 1 Şubat 2021
Sorularınız için basvuru@gc-tr.org adresine e-posta atabilirsiniz.